Cursuri de street salsa, bachata si afro-house

 

 

La cererea cursantilor nostri si a celor care inca nu ne sunt cursanti dar si-ar dori sa devina, anuntam cu drag deschiderea unei noi grupe de Street Salsa, Bachata si Afro House!

La curs vei invata tot despre miscarea de baza in salsa, influentele street in salsa, vei invata pasii de baza atat in dansul individual cat si in cel de pereche. Vei invata sa te lasi condus de muzica si sa te distrezi pe ritmuri latino.

 

CE VEI FACE LA CURS?

In faza initiala de evolutie, miscarile de salsa isi au originea in dansul Sòn cubanez (un mix al muzicii trubadurilor spanioli – sonero – si al batailor de tobe africane) din anii ’20, mai specific in stilul Sòn Montuno cu influente puternice si din stilurile Danzon, Mambo, Guacuanco si alte dansuri folclorice Afro-Cubaneze.

Salsa contemporana este un amestec bogat de influente Latin-Americane si stiluri Western, in principal din Cuba, Puerto Rico, Columbia si alte dansuri.

Salsa urmeaza o istorie de peste 90 de ani, care include mai multe cai de evolutie uneori separate de evolutia si influenta politica si sociala. Drept urmare, azi se contureaza trei stiluri majore de salsa:

 • L.A Style (on 1)
 • Salsa cubana (Casino)
 • New York Style (Mambo on 2)

 

La curs vei invata stilul L.A, aparut ca urmare a dezvoltarii dansului in America de Nord dupa o serie de hituri muzicale latino la sfarsitul anilor ’80 si anii ’90. L.A style se danseaza strict pe 1 (facand referire la numaratoarea ritmului).

Cursul de salsa se bazeaza pe simtit energia din salsa si exprimarea bucuriei si pasiunii din acest stil. Vei invata pasi ca: basic step, cucaracha, back cross, front cross, left turn, right turn, suzy-q, kick, circle. Dupa ce vei putea face acesti pasi individual, vom face partner-work, mai precis dansul in pereche care are la randul sau o serie de “figuri” specifice: cross body, open break, basic and advanced signals, titanic, piruet, prep.

Salsa este un dans care se poate dansa atat individual cat si in pereche, atata timp cat ai invatat fundatia sau “vocabularul” acestui stil.

Vei invata de asemenea bachata si afro-house, doua din cele mai pasionale si frumoase dansuri din sfera latino.

 

Fiecare curs va avea urmatoarea structura de baza:

 1. Incalzire de baza. Ne asiguram ca corpul este pregatit sa simta si sa auda muzica in cei mai buni parametri.
 2. Incalzire specifica. Aceasta se face diferit pentru fiecare stil si va contine elemente de incalzire care duc participantii usor in atmosfera si energia fiecarui stil de dans: salsa, bachara sau zouk.
 3. Elemente si pasi. In fiecare sesiune participantii vor invata pasii specifici fiecaruri stil predat, combinatiile si dansul in pereche.
 4. Legaturi de pasi. Vom combina elementele
 5. Sectiune de freestyle/partner work. Cursantii sunt incurajati sa se miste liber atat solo cat si in pereche.
 6. Mergem in cluburi de salsa :)) – dupa ce invatam sa ne miscam si sa ne distram pe muzica.

 

VIDEO

Cel mai bine vorbesc videourile asa ca iata cateva:

 

Soul Salsa

 

Simply That: “Street Influences in Salsa”

 

Simply That: Afro House

 

ORAR si TARIF:

 • Sambata si duminica 
 • Sambata de la 17.00 & duminica de la 18.00
 • Duminica de la 19.00 – practice
 • START DATE: 18 februarie 2017
 • 150 RON/8 sedinte/persoana (2 sedinte pe saptamana + practice vinerea)
 • 250 RON/cuplu – vino cu partenerul si veti plati impreuna 250 de ron in loc de 300!

 

 

Leave a Reply